Skip to main content

C1-, C1E-, C- ja
CE- kategooria

Veoautojuhi koolitus (C1-, C1E-, C- ja CE- kategooria)

Veoautojuhi ametikoolitusel valmistatakse ette tasu eest töötavaid autojuhte.

Koolituse eesmärgiks on anda autojuhile põhjalikud teadmised ja oskused riikliku õppekava alusel ettenähtud teemade kohta ning suunata autojuhti ohutult ja keskkonnasäästlikult liiklema.

Kiirendatud ametikoolitus mahus 140 tundi saavad läbida juhid, kellel on juba vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus. Koolituse minimaalne ajaline kestvus on vähemalt kaks nädalat.

Koolitus lõppeb koolieksami ja tunnistuse väljastamine kehtiva täienduskoolituse standardi.

Kursustele registreerimiseks on vajalik esitada järgnevad dokumendid:

  • ID kaart või pass või elamisluba.
  • Juhiluba.

Veoautojuhi täienduskoolitusel täiendatakse autojuhi teadmisi ja oskusi liiklusohutuse alal ning käsitletakse kehtivat seadusandlust. Lisaks õpitakse palju muud koolituse ja auto juhtimisega seonduvat.

Veoautojuhi täiendõppe koolitus mahus 35 tundi tuleb veoautojuhtidel läbida enne olemasoleva kutsetunnistuse kehtivuse lõppu. Selle koolituse saavad läbida ka vastava kategooria mootorsõiduki juhid, kelle juhistaaž on üle kahe aasta. Koolituse lühim kestvus on vähemalt neli päeva.

Nõuded õpingute alustamiseks: Autojuhi täienduskoolitusele võetakse vastu isik, kelle alaline elukoht Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EL) nr 165/2014 artikli 26 kohaselt on Eestis või kes töötab vedaja või äriregistrisse või mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse kantud isiku juures töölepingu või võlaõigusliku lepingu alusel ja kellel on pädevustunnistus või vastav kirje juhiloal.

Kursustele registreerimiseks on vajalik esitada järgnevad dokumendid:

  • ID kaart või pass või elamisluba.
  • Juhiluba (staažiga vähemalt 2 aastat ja C1-, C1E-, C- või CE- kategooriad).

Õppejõud: Viktor Romanov, Pavel Pavlov, Dmitri Kolhonen.

Auto: VOLVO FM9 2005.a.


Kursuse õppekavad:
Veoautojuhi kiirendatud ametikoolitus;
Veoautojuhi kiirendatud ametikoolitus lisapädevuse saamiseks;
Veoautojuhi täienduskoolitus